14 Temmuz 2010 Çarşamba

Yeni Sezon Kim Ne Yapar?


Temmuz ile beraber futbol camiası kamp dönemine girdi. 3+2 büyük takımlar da kamp döneminde. Transferler oldu, olmaya devam edecek ve acaba neler olacak?

Evet daha çok erken belki ama kısa bir göz atarsak kim ne yapabilir ufak ufak şekilleniyor. Yeni sezonda acaba nelerle karşılacağız.

Öncelikle bu sezon yapılan yayın ihalesi ile kulüplere gerçekten iyi paralar gelecek, bunu göz ardı etmemek lazım. Ayrıca yayınlarla ilgili yapılan görüşmelerde bu sezon bir ilk gerçekleşecek ve tüm takımların maçları canlı olarak yayınlanacak. Bu gerçekten büyük bir adım, çünkü soğuk kış günlerinde TV seyretmekte dünya sıralamasına giren bir ülkede, maçların hepsinin yayınlanması gerçekten önemli bir unsur. Büyüme önce haberdar etmek ile başlar ve herkes artık Süper Lig'de olanı biteni takip etme fırsatını yakalayacak. Bu gerçekten Türk futbolu hakkında iyice fikir sahibi olmak için önemli bir basamak, çünkü Lig TV'nin seçmeleri ile yapılan özetler, bence yeterli değildi. "Anadolu takımlarıyız" diye vicdan yapan, İstanbul dışı kulüplerimiz bu yıl daha iyi gelirlere sahip olacak. Tabi ki büyük liglerdeki kadar olmayacak ama yükselmek için önemli bir avantajları var. Türkiye'de istenildiği zaman küçümsenen takımların her takımı zorlayabildiği gerçeğini unutmayalım. Bir zamanlar, bu yıl ligden düşen Denizlispor'un, UEFA kupasında neler yaptığını unutmayalım. O günlerden daha iyi durumda ligimiz, daha kaliteli bir sezon izleyeceğimiz aşikar.

Büyük kulüplerle ilgili birkaç görüşüm var. Öncelikle Galatasaray diyelim. Yabancı fakiri takımda kamp başlayalı çok oldu ama yeni transferlerden ses seda yok, şaşırmıyorum transfer komitesi bitirici değil, gündem oyalayıcı. Adnan Sezgin'i sevmem, dürüst bir adam değil, iyi bir iş bitirici hiç değil. Medyayı kullanarak taraftarı oyalar, sonra da 30 küsür yaşlı bitmiş eski şöhretlerle veya bu adamda gelecek var dediği saçma sapan oyuncularla taraftarı kandırır. Yerli transferler fena değil fakat eldeki yabancıları da kaybetmek yerine artık doğru düzgün transferler yapılmalı. 29 Temmuz'da ilk resmi maçına çıkacak Galatasaray üstüne bir de 21 Temmuz'da Fenerbahçe ile maç yapacak. Umarım sakatlık çıkmaz. Dün ilk hazırlık maçını yaptı Galatasaray 5. lig takımını 4-0 yenebildi. PAF takımın bile böyle bir takıma daha fazla üstünlük kuracağı kesindir, 5. lig diyoruz yani yok o oyuncu iyi performans gösterdi, o öyleydi bu böyleydi bırakın bunları herhangi bir idmandan ne farkı var böyle maçların. Sezon açıldı açılacak, takıma hala katılacak oyuncular bekleniyor uyum sağlanması falan derken umarım bu sezonu da berbat etmez Avrupa'daki Türk futbol reklamı.

Daha sonra Beşiktaş'a gelecek olursak komik olaylar dönüyor orada. İlk resmi maçları yarın olan Beşiktaş'ı pek de sallayan yok açıkçası, medya bu durumu pek kaale almıyor. Beşiktaş sadece transfer olayları ile gündemde, muhtemelen başlarına bir kaza gelmez ama ne facialar gördü bu ülke yenisi görülmeyecek diye bir kaide yok. Başarılı transferler yapmasının yanında, yabancı konusunda Premier Lig kalitesine çıktılar. Fakat bir yerde bir hata var, Türkiye'deyiz. 6+2+2 gibi garip şeyler dönen bir ülke burası. Kimi kovacaklarını şaşırdılar. Schuster diye bir adamı getirdiler Real Madrid'de isim yapan sonra kovulan hocaları sırayla getirmeye devam ediyorlar. Aman dikkat Beşiktaşlılar yeni bir tazminat olaylarına mağruz kalmayın. Yarın ki maçında ülkemizi temsil eden Beşiktaşa başarılar ve Querasma gibi bir yıldızı getirdikleri için ülkemize teşekkürler. Son olarak Guti ismi Galatasaray'la beraber anıldığından beri söylüyorum bu adam Türkiye liginde iş yapamaz, yaşlandı, hızlı ve güçlü değil ve son olarak Türkiye bu kadar teknik adamlara göre bir yer hiç değil, hakemler bir an bile kollamayacaktır, yazık olur verilen paraya.

Fenerbahçe ise kendi entrikaları içinde takılmaya devam ediyor. Son bomba sen Galatasaray'lısın diyen bir taraftar yüzünden krampon fırlatıp idman terk eden Emre olayı. Aykut arkasından seslenmiş ama sallamamış olarak yansıttı basın olayı. E kim şaşırır ki buna? O takımın başına Aykut'u geçirip, bu sezon FM oynamak yerine gerçek hayatta şansını daha kontrollü deneyecek Aziz Yıldırım, bakalım ne yapacak. Takıma müdahale etmeyi seven başkan, bu yıl iyice kontrolü eline aldı. Bakalım neler yapacak. Transfer konusunda da sadece Galatasarayın verdiğinden çok fazla paralar ödeyip aldıkları Stoch harici pek sesi soluğu çıkmayan Fenerbahçe geçen yıl sadece onların başına gelen olayı 2.'ye yaşamalarına rağmen, Şampiyonlar Ligi'ne hiç hazır gözükmüyor. Hocaları, forvetleri yetersiz, bir de Lugano'yu kaybederlerse bu kadar bütçeyle bu kadar hüsran başlığı atarım sezon sonu onlar için.

Olan biten böyle gibi +2 ile şu an pek ilgilenemiyorum ama bakarım bir ara...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder