20 Temmuz 2010 Salı

2/5 Pino Galatasaray'da


Yeni sezonun açılışına az bir süre kalan 5 yabancı diye diye gezen Galatasaray 2. yabancı transferini yaptı(umarım Kewell'ı da bu transferlerden sayarak bizi ağzımızın açılma derecesini ölçmek zorunda bırakmazlar). Genç bir oyuncu Pino, internetten takip edilebildiği kadarı ile ani çalımlar atabilen ve çalım atmayı seven bir görüntü ortaya koyuyor. Uzaktan şut atma kabileyetinin yanında benim dikkatimi çeken içeriye bakarak, düzgün ortalar açabiliyor. Galatasaray ki orta ile gol atmayı alışkanlık haline getirmeye çalışan bir takımdır. Ama buna rağmen Sabri takımın en çok orta yapan oyuncusudur. Eğer Pino ilk 11'e girerse, Sabri'den rica ederek topu alıp kendi ortalarsa daha çok gol bulabilir Galatasaray. Fakat Pino topu zorla almak isterse, Sabri iki ortayla onu vurarak kariyerini de bitirebilir bu noktaya dikkat etmek gerekir.

Galatasaray son hazırlıklarını yapıyor artık 9 gün sonra Ali Sami Yen'e çıkacaklar. Bu sene somon rengi altında yapılan forma saçmalığını, yine ilginç yöntemlerle satış patlamasına çevirirlerse, o zaman işte oha başkan diyeceğim. Forma resmen pembe. Turuncu, mor ve pembe, sırada birşey kaldı mı bilemiyorum artık. Takım yeni sezona acaba hazır mı göreceğiz 9 gün sonra. Çünkü yarın ki fenerbahçe maçı da bir kıstas sayılamaz. Çünkü zira rakip fenerbahçe. Bu bir deneme maçı değildir, sezon içinde veya kupa maçları dahil fenerbahçe ile yapılan maçlar Galatasaray'ın durumunu ortaya koyan maçlar değildir.

Genk'i yenerek 2 maçtaki rezaleti bir nebze unutan fenerbahçe daha moralli çıkacak Galatasaray'ın karşısına. Ama hala değişen çok birşey yok, Lugano yokken Galatasaray çok pozisyona girecek fakat maçı 1-0 kaybetme ihtimali yüksek gibi geliyor bana.

Son olarak Pino'nun resmi sitede orta saha çizgisi ile beraber, ileride her yerde oynayabileceğini söylüyordu. Biraz abartmışlar olayı sanırım, yani bu adamın mevkisi yok mu? Yıllardır her oyuncuyu başka yerlerde oynatarak adamlardan tam verim alınamıyor, umarım bu adam bildiği yerde oynatılır. Her an stoperde görebileceğimize dair içimdeki şüphe beni çıldırtıyor çünkü.

Yarın bakalım neler olacak? Totocu kupayı kim alacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder