21 Temmuz 2010 Çarşamba

Fikstür Belli Oldu


Yeni sezonda kim kiminle ne yapacak durumu belli oldu. Bu yıl derbilerin haftaları önceden belirlendi ve üstüne yerleştirildi. 5,9 ve 14. haftalar olarak belirlendi. Sanırım Lig TV böyle olacak dedi ve oldu. Ayrıca 3 büyükler aynı hafta ev sahibi olamayacak, İBB ile Kasımpaşa yine aynı durumda, olay Ankara takımlarına da etki etti. Yine belli başlı şeyler değişmedi. Hani bu kadar istisna da yazı tura atılsa geçerli olmaz. Galatasaray'ın Kadıköy yolculuğu yine ilk yarıya ve yine 6 ile 11. haftalar arasına denk gelebildi. Müthiş bir istisnalar zinciri mi gidiyor bilinmez.

5. Hafta ilk derbi fenerbahçe ile beşiktaş arasında oynanacak. Bu yıl kaliteli transferler yapan, dünya çapında bilinen(ama kalitesine laf edilebilir) bir teknik direktör getirdiler. İddialılar ve fikstürleri 5. haftaya kadar çok zorlu maçlara sahip değil, rakibinin karşısına 4 galibiyetle çıkabilirler eğer kimyayı tuttururlarsa. fenerbahçe de ise durum biraz daha ilginç olacak. Çünkü seyircisi ile ilk maçına derbiyle çıkış yapacaklar. Bu onlar için tabi ki itici bir psikolojik unsur, ayrıca artık beşiktaş fobileri de yok. Yani güzel bir maç olacak.

Dünya çapında olduğu iddia edilse de Türkiye dışındaki kanalların pek sallamadığı derbimiz 9. hafta yine Kadıköy'de oynanacak. Pardon filmindeki 3'lünün her mahkemeye gittiklerinde bu sefer kesin beraat ümidi gibi Galatasaray tarafının da 10 yıldır süre gelen "bu yıl yeneceğiz artık, takım bugüne kadar hiç bu kadar iyi olmamıştı." diyerek bir ümit gidiliyor. Sonra yine filmden alıntı olsun gerisin geri geliyorlar. Değişen birşey olur mu, seri devam mı eder? Öğrenmek için 3 ay beklememiz gerekiyor.

Pek değişikliğe uğramayan diğer özelliklerden de beşiktaş, yine ilk yarı Ali Sami Yen'e geliyor ve 6 yıldır beşiktaş Sami Yen'de boyun eğip dönüyor evine. Bu cephede neler olur bu yıl bilinmez ama son iki yıldır savunması ile çok ön plana çıkan beşiktaş son iki mecidiyeköy macerasında 7 gol yedi. Bakalım kaderlerine yine razı mı olacaklar?

Bunun harici Galatasaray'ın ilk ev sahibi olduğu maç şampiyon ile olacak. Geçen yıl galip gelemediği rakibine karşılık bu yıl sezon açılışını nasıl yapacak? Ülke futbol tarihindeki en büyük olaylara şahitlik etmiş stadyum 2010 yılı ile beraber tarihe gömülecek. Herhalde tüm camia için duygusal niteliği yüksek maçlar olacak içerideki maçlar.

Son bir dipnot. Lig 15 Ağustosta başlayacak olarak gözüküyor. Sağolsun ilgili federasyonumuzun resmi sitesinde yayınladığı programa göre tüm maçlar 15 Ağustos 13.30'da oynanacak olarak gözüküyor. Hade lan oradan diyenler tıklayabilir... . Ama asıl bomba tüm takımların 15 Ağustos'ta 13.30 da maç yaptığını düşünün. Bilim adamları denize bile girmeyin uyarısı yapıyorlar o anlar için, olay şaka gibidir...

Eh sloganı da verelim artık;

"Turkcell Süper Lig, artık başlasın."

Tüm fikstüre ulaşmak için tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder