5 Temmuz 2010 Pazartesi

Neler Oluyor Hayatta


2010 Dünya Kupası son hızıyla devam ediyor. Brezilya ve Arjantin elendi güney amerika iyi gidiyor derken yarı finale tek kalan Uruguay olabildi. O da müthiş bir şansla oldu. Dakika 120'de kaleye giden topu Suarez "Lan bu dakkada golü yersek çıkmaz belki penaltı yaparsam yırtarız" diyerek kalecilik yaparak kurtarıyor golü bir güzel kırmızı kartını yedikten sonra hakemden, geçiyor sahanın yanına bakalım ne olacak diye. Derken Ghana penaltıyı kaçırıyor ve maç penaltılara gidiyor. 120'de penaltı kaçıran gana 2 tane daha atamayınca birden Uruguay yarı finalde buluyor kendini. Suarezi kaybetmiş, Luganosu sakat Uruguay yarı finalde Hollanda'ya karşı ne yapar bence birşey yapamaz. Brezilyanın 1-0 galipken 2-1 kaybettiği İspanya maçı ve Arjantin'i ezen panzerler diğer yarı finalistler oldu. Avrupa yine futbolun kralı biziz dedi. Bakalım neler olacak.

Tabi sadece futbol değil olay. Wimbledon tenis turnuvası sona erdi. Erkeklerde Nadal, bayanlarda ise Serena Williams şampiyonluğu göğüsledi. Bunlar pek de şaşırılacak olaylardan değildi. Bu yıl Wimbledon da unutulmayacak bir olay oldu ve dünyanın en uzun tenis maçı rekoru kırıldı. 3 güne sarkan ve 11 saat 5 dakika süren maç John Isner ve Nicolas Mahut arasında yapıldı. Ace rekoru en uzun set rekoru o rekor bu rekor derken bir daha bu kadar uzun maç çıkar mı bence çok zor. Bu tarihi anı televizyondan takip etme fırsatını yakaladığım için kendimi şanslı sayıyorum. İnsanın istediğinde ne kadar direnç gösterebildiğinin bir ispatı oldu bu karşılaşma ve gerçekten kaybeden Mahut'a üzülmemek de elde değil. Helal olsun adamlara. Son olarak ilk defa erkekler klasmanında bizi temsil eden ve maç kazanma başarısını da gösteren Marsel İlhan'a da sonsuz teşekkürler.

Basketbol da ise NBA de transfer sezonunun açılması ile paralar havada uçuşmaya başladı. Şu ana kadar büyük bir gelişme yok. Joe Johnson, Rudy Gay ve Dirk Nowitzki evlerinin yerini değil sadece dekorasyonlarını değiştirmeye karar verdiler. Hepsi yaklaşık olarak yıllık 20 milyon dolara yakın kontratlar alarak devam etme kararı aldılar. LeBron kardeşimiz ne yapacak belli değil herhalde yıllık 100 milyon dolar verecek takımı falan bekliyor tahminim. Chris Bosh, Dwayne Wade gibi isimler de neler yapacak merakla bekliyoruz.

TBL de ise ilginç şeyler olmaya devam ediyor. Kaya Peker'in yakın bir arkadaşımdan aldığım ilk ağızdan bilinen bir gerçek olan Galatasaraylı olması mı Efes'te oynadığı her dönem çok kalite küfürler yemesi mi bilemem ama bu iki duruma da ters düşecek bir karar alıp Fenerbahçe'ye gitmesi en çok göze batan transfer haberi oldu. Ne diyelim ey profesyonellik, büyüksün! Diğer transfer haberlerin de ise çok dişe dokunur birşeyler yok sansasyonel şeyler denk gelirse gene belirtmekten çekinmeyeceğim.

Son olarak 1515 çeşit meze ile rekor kıran Yeni Rakı'ya teşekkürler. Rakı güzeldir bizimdir, mezeyle güzel gider buzunu çok koymayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder