3 Ağustos 2010 Salı

Galatasaray'a Önce Tasarımcı Lazım


Açıkçası yıllardır üstünde konuştuğum, sürekli şikayet ettiğim bir konudur. Galatasaray tasarım konusunda yıllardır berbat bir haldedir bu yıl da pek gelişim gösterememiştir. Malum çıkartılan formaların halinden bu yorumu yapmak iyice kolaylaştı.

Son 3 yıldır Galatasaray başta forma tasarımı olmak üzere, renk seçimleri ve alternatif ürün oluşturmakta felaket kötü bir takım. Taraftar herşeye rağmen ürünleri satın alıyor, takıma katkım olsun diyor ama yine de sevdiği bir kıyafet olarak giyemiyor aldıklarını. Ancak maçtan maça. Çünkü ürünlerin büyük bölümünde zevksizlik, bilgisizlik ve beceriksizlik ben burdayım diyor.

Son olarak yeni sezon kombine kartları ile tavan yaptı bu olay. Eski Açık Tribünü(Yeni ismi ile kale arkası kapalı) kombinelerine doğru düzgün bakan oldu mu? Öncelikle ön yüzündeki yazıların kaymış olması ve simetriklikten uzak duruşu. Daha sonra ve en bariz bir hata arka taraftaki sarı kırmızı. Galatasaray'ın resmi renklerini kombine kartta göremiyorsunuz maalesef. Onun yerine baskı makinesinin kalitesizliği yüzünden, kırmızıdan daha ziyade kahverengiye yakın bir kırmızı ve yine Galatasaray'a ait olmayan, sarıya benzer bir renk söz konusu. Bu kabul edilemez bir rezalettir.

Bu kadar büyük bir camia, bu kadar büyük bir kulüp bu kadar ufak tefek acizlikleri niye yaşıyor? Acaba tanıdık usulü adamlar mı çalışıyor bu kulüpte? Orta seviye bir tasarımcı bile bunlardan çok iyisini yapabilir. Galatasaray Store'a gittiğinizde göze hoş gelen ancak bir kaç tasarımla karşılaşabilirsiniz. Fakat onlarda 90 liradan aşağıya olmadığı için almazsınız.

Bu kulüp kalkınacaksa, bu kulüp dünya standartlarına gelecekse, bu kulüp; "biz ürün satışında şöyleyiz böyleyiz" deme hakkını kendinde görecekse, bunu taraftarı ile değil ona sundukları ile yapmalıdır. Yeter artık bu taraftarla bu kadar dalga geçtiğiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder