16 Ağustos 2010 Pazartesi

Bu Sefer Bozuk Olan Neydi?


Evet son yıllarda Sivas'ta genelde zemin bozukken maç yapılırdı. Galatasaray'ın teknik kapasitesi yüksek oyuncuları bu ağır zeminlerde oynayamadığından, takım galip gelemezdi. Bu yıl yönetimin morali bozuktur eminim çünkü maç yaz mevsimine denk gelmişti. Galatasaray'ın son 2 yıldır gösterdiği berbat performansı nasıl örteceklerdi. Belki de yarattıkları takım ve bu hale getirdikleri futbol onları şaşırtır ve galibiyeti getirirdi.

Ama olmadı. İlk dakikalarda Arda'nın çok güzel çizgi ortasına arka direklerin Capone'den sonra gelen adamı Mustafa Sarp golü attı. Galatasaray maça hızlı başlamıştı, golü çabuk buldu. Ortalık şen şakrak gibi göründü fakat uzun sürmedi. Galatasray'da takım olgusu yok. Akıcı futbol yok. Mücadeleci orta saha yaratmak isteniyor ama daha hazır olmayan Cana, geçen yıl yedekken bu yıl kralsın be oğlum denen Ayhan ve bunun yanında yetenekleri kısıtlı Mustafa Sarp orta saha 3'lüsünü oluşturdu. Yine Rijkaard forveti varken forvet oynayamayan, rakip defans tarafından dövülen Kewell'ı dayak yemeye çıkardı sahaya.

Sağ bek oynamayı bilmeyen ve beceremediği için morali bozulan Ali Turan'ın hatası ile ilk gol geldi. Servet'in arkasındaki adamı unutup baskı yapmaya gittiği Ceyhun'un ara pasından sonra düzgün bir vuruşla 2. golü geldi Sivas'ın.

Açıkça görülüyor ki rahat bir sezon olmayacak gibi. Kötü başlayan sonra toparlanır gibi avuntuların içindeyiz. Galatasaray şampiyon olduğu sezonlara kötü mü başlamıştı? Galatasaray'da değişim şarttır. Değişmesi gerekenler bilinmektedir, değişmezse rezalet kaçınılmazdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder