20 Ağustos 2010 Cuma

Ayhan, Rijkaard ve Yönetim


Açıkçası dünkü faciadan dönüş için tek tek isimlere ağza gelen söylemek kolayı olur. Ama sorunun temellerine ve başlıkta bu yıl en çok şaşırdığım kişi veya kişilere değinmek daha mantıklı olacaktır. Maçın başında Galatasaray pek bir iştahlı değildi. İlk 10 dakika tribünden iyi destek geldi ama takım o kadar sıkıcı oynuyor ki, eh zaten o kadar paraya bilet alan adam, bu futbola hiç destek vermez. İlk yarı defansın çok güzel hataları ile goller geldi. Taraftar ilk ciddi protestosunu yaptı ve tüm tribünler alkışlarla takımı protesto ettiler.

İkinci yarı seyirci köstek olmak yerine destek olmak yönünde fikrini değiştirdi. Bütün maç pek koşmayıp yatsa da sonuca direk etki eden Kewell ve ilk yarı tek düzgün iş yapan ve ödül olarak 35. Dakikada çıkarılan Mehmet Batdal'ın yerine giren Baros'un organizasyonları ile goller geldi. Tabi takımı ateşleyen tek unsur seyirci değildi. Öncelikle her atağı frenleyen, sadece sola doğru kat ederek(her seferinde topu kaptırarak) çalım atmaya çalışan, 10 pasından 5 tanesi heba olan Serdar Özkan'ın oyundan çıkması ile takım silkindi ve golleri buldu.

Şimdi anlamadığım yerlere gelmek istiyorum. Dün Arda ortada oynatıldı yine ve Arda oynamadı. Geçen yıl gözden çıkarılan Ayhan bu yıl niye her maç 90 dakika oynuyor? Keita'yı gönderip yerine Serdar Özkan'ı almak nasıl bir dehadır? Hakan Balta bitmiş, bu oyuncuları takip eden bu düşüşlerini inceleyen, yerine göre ceza vermesi gereken kişiler kimdir? Serkan bu kadar hazırken(girdiği andan itibaren kanadı otobana çevirdi) bekler sakat ve formsuzken niye yedek bırakılır? Ali Turan iyi bir stoper olduğu için alındı. Daha ne kadar sağ bek oynatılarak adamın kariyerini bitirme çabalarında bulunacaklar?

Sonuç olarak Galatasaray çok kaliteli bir takım değil. Kaliteli oyuncularını da satmak için müthiş bir çabası var. Rijkaard en düşük futbol bilgisi olan kişilerin yapmayacağı hataları yapıyor veya yaptırılıyor. Haldun Üstünel'in takıma kattığı havayı yok etmek için her şey yapılıyor. Ben artık Galatasaray'ı yönetenlerin bu renklere olan bağlılıklarına inanmıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder