12 Ağustos 2010 Perşembe

Bu Milli Takım İş Yapar Mı?


Guus Hiddink'in başa geçmesi ile artık vizyonu daha geniş bir vizyonu olan takım haline geldik diye düşünüyorum. Onunla beraber 3 maçlık bir turnuva ve dünkü Romanya maçları oynandı. Fatih Terim'in egoları yüzünden gidemediğimiz Dünya Kupası'ndan sonra Avrupa Şampiyonası elemelerinde ülkece sürpriz yaşamak istemeyiz.

Takımın başındaki adam değişti ama takımda hala değişmeyen bazı şeyler gözüme çarptı. Fatih Terim dönemlerinde takımında yedek olamayan Emre'nin sürekli ilk 11'de çıkması anormal bir durumdu. Bunun gibi olaylara rastlamayız diyorduk ama dün için yine Kazım takıma çağırılmıştı. Yine fenerbahçeden gittiğinden beri İngiltere'de dikiş tutturamayan Tuncay eksiksiz bu takıma çağırılıyor ve illa ki oyuna giriyor.

Özellikle anlamadığım unsurlardan biri forvet olmayan Tuncay'ı niye forvet oynatmaya çalışıyorlar? Kazım gibi disiplinsiz ve laubali bir oyuncu niye bu milli takımda oynuyor? Sanırım Türk oyuncularda forvetler bitti. Takımın tamamını Guus Hiddink mi oluşturuyor, yoksa ona karışanlar var mı? Dün akşamki maça da bakınca yine takım oyunu göremedik. Hakemin yalandan penaltısı olmasa o maç 0-0 dan başka skorla biter miydi?

Sonuç olarak akşamki takım, yeni ve genç antrenörü olan Romanya'ya karşı bile pek bir üstünlük kuramadı. 2-0'lık galibiyet bence yanıltıcıdır. Takımda hala Guus Hiddink havası gözükmemekte. Beklemeye devam etmekten başka yapılacak birşey yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder