7 Ekim 2010 Perşembe

Konu Çok, Futbol Konuşan Yok


Yarın Türkiye futbolu için yine önemli bir gün olacak. Türklerin en yoğun bulunduğu ülkelerden biri Almanya olduğu, tarihte ortak noktalarımız bulunduğu gibi bir çok sebepten ötürü Almanya ile olabilecek bir futbol maçının da bakış açısı farklı oluyor. Tabi durum böyle olunca futboldan konuşan kişi sayısı az oluyor.

Günlerdir manşetleri takip ediyorum. Milli takımla ilgili konuşulan konular 2 tane. Mesut Özil gol atarsa ne olur, Arda Turan'ı kim sakatladı?

Türkiye Almanya'ya karşı nasıl gol bulabilir? Almanya'nın genç kalecisi ve ağır defansına karşı nasıl bir hücum stratejisi izleriz? Yan toplarda yine dağılacak mıyız? Hücumda yavaş ama bitirici forvetleri olan, orta sahası iyi iş yapan, hücumu destekleyen Almanya'ya karşı kaos hücumla ne kadar başarılı olsa da dandik savunması ile kolay gol yiyen milli takım ne yapacak?

Türkiye nasıl gol bulur, nasıl gol yemez? Milli takım kampında neler oluyor? Takımı niye Oğuz seçiyor? Sinan Bolat'ın isyanını duyan var mı?

Sorular bitmez. Bizim basın da artık kimden ne yazması isteniyorsa onu yazsın. Milli takım ile ilgili bir kaç konu belirledikten sonra olanı biteni hiç öğrenememek. Daha sonra da yapma Volkan, ah Servet, oldu mu İsmail lafları ile maç izlemek istemiyoruz ama izleyecek gibi duruyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder