4 Ekim 2010 Pazartesi

7. Haftanın Ardından



Ligin 7. haftası da sona erdi. Pek fazla beklenmeyen skor oldu diyemem, beklentiler dahilinde bir hafta izledik. Sadece gol konusunda klasik sıkıntı devam etmekte. Türkiye'de forvetler o kadar beceriksiz ki Niang çok kolay gol kralı olabilir. Çünkü bitiriciliği iyi olan herhangi bir forvet, iyi sayıda gol atabilir bu ligde. Zira savunmalar yerde sürünüyor.

Savunmalar için en güzel örnek, 6.5 maçta 1 gol yiyen Bursaspor'a Valencia'nın attığı 4 golden anlaşılabilir. Galatasaray kötü futbol istikrarını sürdürdü. Bireysel yetenekli oyuncularında az olması sebebiyle Karabük farkı kaçırdı. Yine fenerbahçe bireysel yeteneklerle sahasında 3 gol bularak rahat galibiyet aldı.

Haftanın en önemli maçı ise Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynandı. Atak futbolu benimseyen iki takımın maçında, Beşiktaş haftaiçi yorgun ve hücumunun %50 si sayılabilecek Querasma'sı olmadan kaleye şut atamadı. Trabzonspor ise bulduğu çok sayıda pozisyonu cömert bir şekilde harcadı. Futbol adildi ve Trabzon kazandı.

Son olarak Bülent Uygun istifa etmiş Bucaspor'dan. Sezon başı 20 kişi transfer edip bu kadar erken istifa eden adam, karakteri hakkında bize tekrar bilgilendirmesini yapmıştır. Sonuç olarak kötü zeminler, kötü futbol, hırs fakiri futbolcular ve endüstriyel futbol devam etti. Güzel günler görebilmek dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder