20 Şubat 2014 Perşembe

Ne Gerek Var???

Bizim Türk insanı çalışmaya bayılır. İş olsun sabah 5'te kalksın akşamlara kadar çalışsın gıkı çıkmaz. Boş zamanlarında işini daha iyi yapmak için çaba gösterir, zamanını çok iyi şekilde kullanır, kendine birşeyler katar. Dünyada olup biteni çok iyi takip eder olumlu yanlarına hemen adaptasyon gösterirken olumsuz yanlarından da sakınmak için derhal önlemler alır.

Yukarıdakilerin hepsini üstüste sesli okusak, "Sus Çarpılırsın!!" denmesinin ardından da insanlar çarpılıyor olsaydı vay haline bu yazıyı okuyanların. Neyse ki yok böyle bir durum da hepimizin içi rahat. Son zamanlarda basketbol liglerinde bazı Türk oyuncularımız kulüpler tarafından istenilen yabancı sayısı artışına büyük isyandalar. Acaba neden?

Öncelikle yabancı oyuncular oynadıkları basketbola oranla yerlilerden daha az para alıyorlar burası net. Bizim yerlilerin birçoğu iyi kalitede olduğunu sanıp burunlarına değmeye fırsat vermiyorken yabancılar gelip paşa paşa oynayıp takımlarını üst seviyeye taşımaya devam ediyorlar. Beko BL, TB2L ve TKBL'de takımların yabancısız oynadığını bir düşünelim. Neyse vazgeçtim düşünmeyeyim 3 kuruş basketbol zevkimiz var o da yalan olmasın.

Basketbol maçlarını herkes izler ama antrenman izleyen çok fazla insan yoktur. O yüzden bazen bu konuda maç performansları bizleri yanıltabilir. Türk basketbolculara biraz dikkat edersek ve sohbet etme şansımız olursa çok büyük yüzdesi antrenmana gitmeyi, yapmayı sevmez. Yaparken de mutlu olmaz. Çünkü basketbol onun işi değil, bu işten para kazanmıyor, hobi olarak yapıyor ve hobi için neden antrenman yapsınki?

80 milyona dayanan nüfuslu ülkeyiz. Geçtiğimiz haftalarda U16 hazırlık turnuvası yapıldı Sakarya'da. 2 milyon nüfuslu ülkeler yıldız oyuncular yetiştirmiş ve turnuvada öne çıkmışken takımımızda bir tane oyuncu yoktu yıldız seviyesinde. Türk oyuncular Avrupa'da büyük kulüplerde oynamıyor, oynayamaz da! Bence oturup düşünsünler acaba kulüpler niye böyle birşey istiyor, yerli oyuncuların kalitesi git gide düşüyor. Yabancılar olmadan takımlar çok zayıf kulüp yöneticileri bunun farkında. Büyük takımları kenara alırsak kalan takımların bütçeleri de öyle çok ahım şahım değil herkes hak ettiğini almalı. Yabancı sınırı kalksın, mecburiyetten yerlilerin kalitesi artmazsa buna herkes şaşar zaten. Biryerler sıkışmadan Türk insanının yapası gelmez çünkü...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder